Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

podrobnosti.ua

Середа, 6 березня 2013, 19:40

Будівництво двох нових спортивних об'єктів до Євробаскету-2015 заплановане у Львові та одного у Карпатах

У Львові буде збудована арена для проведення матчів Євробаскету-2015 та тренувальна арена, а у Карпатах планується будівництво мультифункціональної арени для ігрових видів спорту та відпочинку спортсменів.

 

Про це сьогодні, 6 березня, заявив міський голова Львова Андрій Садовий, повідомила Варіанти прес-служба Львівської міськради.

"По основній великій арені рішення прийняте. Сьогодні архітектурна команда працює над відповідним проектом. Коли роботи будуть на завершальній стадії, ми представимо проект громадськості, щоб можна було послухати зауваження та пропозиції. Важливим є розвиток цілого мікрорайону. Можливо ми отримаємо кошти на добудову вул. Ряшівської», - говорить Андрій Садовий.

Для будівництва тренувального комплексу Львівськаміськрада планує запропонувати ділянку на пр. Чорновола.

«В першу чергу ми пропонуємо ділянку на пр. Чорновола для тренувального комплексу. Ця ділянка добре розташована, добра доступність. Але рішення прийматиме орган, який здійснюватиме забудову», - пояснює міський голова

Попередньо, 28 лютого на сесії міської ради погоджене місце розташування земельної ділянки для будівництва спортивної арени до Чемпіонату Європи з баскетболу – 2015 на вул. Кульпарківській, 226г — Ряшівській (проектованій). 

На думку нового голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука, підготовка спортивної арени і тренувальних  об’єктів до Євробаскет-2015  у Львові повинна здійснюватися із врахуванням майбутнього використання  в процесі реалізації загальнодержавного проекту «Олімпійська надія-2022».

Нагадаємо, 7 лютого, депутати Львівської міськради проголосували за виділення земельної ділянки площею 2,7 га на вул. Липова Алея, 5 у Львові для будівництва арени під чемпіонат з баскетболу «Євробаскет-2015», тобто на території Снопківського парку, що викликало чималий скандал. Незаконність такої ухвали визнала й прокуратура Львова.

Проте Андрій Садовий повідомив, що відкритий лист від ФК «Карпати» таки приходив і він може їх продемонструвати. Також міський голова заявив, що у випадку будівництва у Снопківському парку, футбольних полів не чіпали б.

На сесії Львівської міської ради 21 лютого екс-голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк запропонував створити окрему робочу групу, яка розгляне ділянки під будівництво комплексу до Євробаскет-2015 та питання фінансування.

На цій же сесії фірма забудовник Division попросила Львівську міську раду та міського голову Андрія Садового якнайшвидше надати їй документальну інформацію про територію для забудови на вул. Ряшівській, щоб в найкоротші терміни провести аналіз і визначити, де все ж таки зводитимуть спортивно-розважальний комплект до Євробаскет-2015.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.