Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

commons.wikimedia.org

Четвер, 7 березня 2013, 17:56

ЛАЗ хоче перенести виробництво міських автобусів у Дніпродзержинськ

Холдингова компанія "Львівський автобусний завод" планує перенести виробництво міських автобусів зі Львова до Дніпродзержинська, де зараз виробляються автомобілі швидкої допомоги.

Тим часом виробництво автомобілів швидкої допомоги має переїхати до Запоріжжя.

"Перенести ці виробництва планується до літа. Там ми виробництво почнемо через пару місяців", - сказав голова правління ЛАЗ холдинг Ігор Чуркін.

У Львові залишиться тільки виробництво зі збірки тролейбусів і туристичних автобусів.

Нагадаємо, на даний момент робота ЛАЗу призупинена. І запустити головний конвеєр завод планує 20 березня, повідомляє РБК-Україна

Як повідомлялося раніше, 28 лютого на пленарному засіданні сесії Львівська міська рада проголосувала за звернення до найвищого керівництва держави на підтримку трудового колективу та акціонерів ЛАЗу. 

Тим часом, міський голова Львова заявляє, що приватизація ЛАЗу є неправочинною.

ЛАЗ був заснований в 1945 р. У 1956 році експериментальний цех заводу випустив перший автобус ЛАЗ-695 і з того моменту почався їх серійний випуск. В 1994 р. на базі підприємства створено ВАТ "Львівський автобусний завод", контрольний пакет акцій якого належав ФДМУ. З 2001 р. завод отримав статус приватного підприємства з колективною формою власності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.