Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

myzhovkva.com

Вівторок, 12 березня 2013, 20:28

Ціолковський обіцяє виділити кошти на реалізацію мікропропректів з енергозбереження у Жовківському районі

Сьогодні на адресу Варіантів надійшов лист-відповідь від голови Жовківської райдержадміністрації Степана Ціолковського, у якому чиновник запевняє, що з місцевого бюджету будуть виділені необхідні кошти на реалізацію Проекту Європеського Союзу та Програми розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду ІІ". 

 

"У Жовківському районі на сьогодні є 5 діючих мікропроектів, які знаходяться на стадії завершення. Це не лише Зіболки і Рава-Руська, а й Надичі, Купичволя, Кам'яна Гора" - пише очільник району у відповідь на статтю, яка з'явилась вчора на нашому сайті. Далі подаємо текст листа.

Громадські організації, утворені у вищенаведених сільських радах, успішно здійснюють реалізацію мікропроектів із енергозбереження, які мають бути завершені до кінця 2014 року згідно вимог Проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІ".

У 2012 році для завершення втілення в життя мікропроекту по енергозбереженню в дошкільному навчальному закладі с. Зіболки, райдержадміністрація виділила 16 тис. грн. з районного бюджету, при потребі всього - 48 тис., у зв'язку з тим, що бюджетні кошти були скеровані на першочергові видатки: виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ району.

Тому такої можливості профінансувати всі мікропроекти не було, хоча всі вони вже знаходяться на стадії завершення. Це питання перебуває на контролі в райдержадміністрації і в даний час вже подано пропозиції щодо співфінансування мікропроектів на загальну суму 343 тис. грн. на розгляд сесії Жовківської районної ради, яка відбудеться 14 березня. Президія районної ради підтримала подані пропозиції.

Жовківська райдержадміністрація всіляко сприяє залученню коштів Європейського Союзу, коштів з обласного, державного та районного бюджетів для реалізації інвестиційних проектів та мікропроектів задля покращення соціальної інфраструктури району.

Подальша участь району в реалізації Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІ" передбачає ще два мікропроекти з терміном реалізації до 2015 року ( спеціальне пілотування – "Компоненти енергоефективності".)

Саме завтра, 13 березня відбудеться засідання Круглого столу , який організовує Львівський обласний ресурсний Центр громад проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", у якому візьмуть участь 5 місцевих рад – переможців конкурсу в реалізації Проекту ЄС/ПРООН та всі бажаючі прийняти участь громад району.

Голова Жовківської райдержадміністрації
Степан Ціолковський

Також редакція Варіантів просить вибачення за помилку, у одному речені було зазначено, що пан Ціолковський голова Жовківської районної ради.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.