Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Лілія Онищенко-Швець

візуалізація

П'ятниця, 2 лютого 2024, 12:16

Син берегині історичного ареалу Львова Лілії Онищенко збудує на Героїв УПА 5-поверхівку

Лілія Онищенко-Швець

У міськраді дозволили будівництво будинку, який буде на поверх вищий за сусідні будівлі в історичній частині міста на вул. Героїв УПА, 11.

Про це повідомив начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Антон Коломєйцев під час засідання виконавчого комітету.

Сьогодні, 2 лютого, на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради обговорювали містобудівні умови та обмеження, які видав головний архітектор міста.

Згідно з документами, на вул. Героїв Упа, 11 збудують багатоквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом. Ділянка забудови знаходить в історичному ареалі міста, в кварталі, який сформований у XIХ столітті.

За словами Антона Коломєйцева, підприємці придбали цю нежитлову будівлю на аукціоні та хочуть збудувати тут 5-поверховий житловий будинок, з них 4 поверхи будуть на рівні із сусідськими будинками, а останній буде додатковим заглибленим мансардним поверхом. Тут передбачають 16 квартир та 20 машиномісць у підземному паркінгу. На першому поверсі передбачено нежитлова приміщення.

"Зараз цей простір виглядає дуже занедбано. При вигляді з самої вулиці останній поверх, фактично, ховається, його не буде видно. Також тут буде спортивний дитячий майданчик"  – пояснив Антон Коломєйцев. 

Проект розробила львівська фірма ТзОВ "Швець та партнери". За даними аналітичної системи YouControl підприємство засноване у 2016 році, займається організацією будівництва будівель. Її власником є львів'янин Данило Швець (власник ще однієї будфірми Львова ПП "Артивир"), син начальниці управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілії Онищенко-Швець.

Зазначимо, на початку січня Лілія Онищенко призначена радником міського голови Львова Андрія Садового з питань охорони історичного середовища.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.