Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська міськрада

Середа, 7 лютого 2024, 13:10

Управління охорони історичного середовища Львова завищило вартість робіт з реставрації пам'яток

Львівська міськрада

Аудитори виявили в управлінні охорони історичного середовища Львівської міськради втрати на 3,7 мільйона гривень.

Про це повідомляє Західний офіс Державної аудиторської служби України у відповідь на офіційний запит Варіантів.

Держаудитслужба провела фінансовий аудит управління охорони
історичного середовища Львівської міської ради щодо виконання бюджетних програм за період з 1 жовтня 2020 року до 30 червня 2023 року та виявила втрати на 3 780 900 грн.

"Не використання бюджетних коштів двома комунальними підприємствами, які виділялися відповідно до Програми здійснення Львівською міською радою внесків до статутних капіталів комунальних підприємств, установ та організацій у 2017-2025 роках, в загальній сумі 2718 тис. грн свідчить про необґрунтованість розрахунків при наданні бюджетних коштів учасникам та недосягнення цілей зазначеної вище Програми" – йдеться у повідомленні.

Крім цього посадові оклади працівників ЛКП "Бюро спадщини" встановили такі, як для працівників науково-дослідної організації.

"Враховуючи, що така діяльність для підприємства не є основною, призвело до неефективних витрат бюджетних коштів, отриманих як внески до статутного капіталу, на загальну суму 1 062,9 тис. грн" – наголосили аудитори.

Крім того, управління історичного середовища завищило вартість робіт з реставрації та ремонту об’єктів пам’яток архітектури місцевого значення на 189 400 грн.

Нагадаємо, торік до ЄРДР внесли матеріали ревізій Держаудитслужби щодо 9 комунальних підприємств та управлінь Львова та двох комунальних закладів Львівської облради.

Поліція відкрила кримінальні провадження через службову недбалість й привласнення майна.

Додамо, впродовж січня-квітня 2023 року на Львівщині аудитори виявили порушення на понад 80 млн грн під час держзакупівель.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.