Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 9 травня 2023, 10:32

На Львівщині аудитори виявили порушення на понад 80 мільйонів гривень під час держзакупівель

Львів

У січні-квітні львівські аудитори виявили фінансові порушення, що призвели до втрат у 83,5 мільйона гривень.

Про це повідомила пресслужба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба у січні-квітні цього року провела 37 ревізій фінансово-господарської діяльності та перевірок державних закупівель та виявила фінансові порушення, що призвели до втрат на суму 83,5 млн грн.

З цієї суми аудиторам вдалося забезпечити відшкодування втрат на майже 52,9 млн грн, виявлених у попередні роки, а майже 37,7 млн грн з цієї суми відшкодовано бюджетних коштів.

Також матеріали 34 ревізій та перевірок закупівель аудитори передали правоохоронцям, які розпочали 20 досудових розслідувань, а до адміністративної відповідальності було притягнуто 54 особи.

"З початку року завершено 14 державних фінансових аудитів діяльності суб'єктів господарювання та виконання бюджетних програм, під час яких виявлено неефективні управлінські рішення або ризикові операції, що призвели чи можуть призвести до упущення вигод на суму понад 1094,2 млн грн. За результатами проведених аудитів попереджено втрат фінансових і матеріальних ресурсів на 125,6 млн грн" – йдеться у повідомленні.

Впродовж 4 місяців аудитори провели моніторинг 254 процедур закупівель на суму 3 млрд грн. На виконання зобов'язань щодо усунення порушень законодавства за результатами моніторингу закупівель замовники скасували тендери або розірвали вже укладені договори на 809,6 млн грн.

Зазначимо, аудитори Західного офісу Держаудитслужби називають основною проблемою забезпечення максимального усунення порушень, що призвели до втрат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.