Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 31 січня 2023, 11:20

Низка комунальних та державних підприємств Львівщини не усунули виявлені аудиторами порушення

Львів

Аудитори Західного офісу Держаудитслужби назвали основною проблемою забезпечення максимального усунення порушень, що призвели до втрат.

Про це йдеться у звіті Західного офісу Державної аудиторської служби України щодо результатів роботи за 2022 рік, який є у розпорядженні Варіантів.

Впродовж 2022 року Західний офіс Держаудитслужби, з врахуванням вимог воєнного стану, провів ревізію фінансово-господарської діяльності 65 ревізій підприємств, установ та організацій різних форм власності.

Основною проблемою аудитори назвали забезпечення максимального усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів через відсутній механізм усунення, а також позицію господарських судів, які формують негативну практику з розгляду позовів Держаудитслужби про стягнення коштів до бюджету.

"У більшості випадків неусунуті фінансові порушення – це суми втрат (збитків), завдані не об’єктом контролю, а саме його контрагентами, якими виконувались роботи, надавались послуги, орендувалось майно тощо. За таких умов немає підстав для подання Західним офісом Держаудитслужби позовів до адміністративного суду для забезпечення виконання вимог в порядку п. 10 ст. 10 ЗУ "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні" – йдеться у повідомленні.

Аудитори наголосили, що станом на сьогодні не усунуті порушення за результатами ревізій ГУ "Львівгазвидобування" (378,4 млн грн), ЛКП "Львівелектротранс" (54,3 млн грн), ДП "Стрийський комбінат хлібопродуктів №1" (52,2 млн грн), ЛКП "Муніципальна варта" (29,4 млн грн), ЛМКП "Львівтеплоенерго" (12,1 млн грн), ЛКП "Львівавтодор" (3,3 млн грн), КНП ЛОР "Львівська обласна клінічна лікарня" (4,8 млн грн), департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОВА (1 млн грн).

Нагадаємо, торік аудитори виявили втрати у Львівській обласній клінічній лікарні на 8,1 млн грн, у ЛНУ імені Івана Франка – 11,6 млн грн, у Львівському локомотиворемонтному заводі – 13,1 млн грн, у ЛКП "Муніципальна варта" – 29,4 млн грн.

Крім цього, департамент екології Львівської ОВА витратив 8,5 млн грн, призначених для фінансування природоохоронних заходів, на придбання техніки для Держекоінспекції, а Яворівський природний парк завищив потребу в коштах для будівництва екоцентру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.