Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

університет Франка

Понеділок, 30 січня 2023, 12:15

Аудитори промоніторили ЛНУ на 11 мільйонів необов'язкових витрат

університет Франка

Торік аудитори виявили втрати у ЛНУ імені Івана Франка на 11,6 мільйона гривень.

Про це йдеться у звіті Західного офісу Державної аудиторської служби України щодо результатів роботи за 2022 рік, який є у розпорядженні Варіантів.

Впродовж 2022 року Західний офіс Держаудитслужби, з врахуванням вимог воєнного стану, провів ревізію фінансово-господарської діяльності Львівського національного університету ім. Івана Франка, ректором якого є Володимир Мельник, та виявив втрати на 11,6 млн грн.

"Проведеними зустрічними звірками у підрядних організаціях та контрольними обмірами (обстеженнями) фактично виконаних робіт на об'єктах будівництва та реконструкції встановлено завищення вартості та обсягу виконаних ремонтно-будівельних робіт на загальну суму 10,8 млн грн" – йдеться у звіті Держаудитслужби.

Також аудитори встановили, що через недотримання законодавства з питань оплати праці університет даремно витратив на виплату заробітної плати разом з нарахуваннями 400 тис. грн.

Крім цього, коштами загального фонду кошторису було покрито видатки спеціального фонду зі сплати комунальних послуг у сумі 300 тис. грн. 

Нагадаємо, Львівський національний університет ім. Івана Франка з 2014 року очолює Володимир Мельник.

У жовтні 2022 року Вчена рада ЛНУ ім. І. Франка присвоїла експрем'єру Британії Борису Джонсону звання Почесний доктор Львівського університету.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.