Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Борис Джонсон

pravda.com.ua

Середа, 5 жовтня 2022, 12:16

Борис Джонсон став Почесним доктором університету Франка

Борис Джонсон

Вчена рада ЛНУ ім. І. Франка присвоїла експрем'єру Британії Борису Джонсону звання Почесний доктор Львівського університету.

Про це повідомляє пресцентр Львівського національного університету імені Івана Франка.

Вчора, 4 жовтня, вчена рада ЛНУ імені Івана Франка надала звання "Почесний доктор" (Doctor Honoris Causa) Львівського національного університету імені Івана Франка" британському політику, прем’єр-міністрові Великої Британії (2019-2022) Борису Джонсону.

Як наголосили в пресцентрі університету, до цього політик дав офіційну згоду стати частиною академічної спільноти Львівського університету і висловив надію у найближчому майбутньому відвідати ЛНУ ім. Івана Франка.

Кандидатуру Бориса Джонсона висунув ректорат Львівського університету та підтримали п’ятеро професорів. Зокрема, ректор університету Володимир Мельник, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Сергій Різник, завідувач кафедри європейського права, заступник декана факультету міжнародних відносин Михайло Микієвич, завідувач кафедри алгебри, топології та основ математики Тарас Банах і професор кафедри географії України Мирослав Дністрянський.

"Борис Джонсон – не один із перших, а власне перший зі світових лідерів зайняв жорстку однозначну позицію щодо того, що Україна – незалежна держава, а росія – агресор. Позиція Бориса Джонсона і його візит в Україну зрештою призвели до того, що відбувся процес такої масштабної консолідації щодо того, що Європа має виступити проти російського агресора як того, що нищить усі цивілізаційні норми України та світу" – констатував Володимир Мельник.

Зазначимо, що процедурі висунення кандидатури Бориса Джонсона передувала тривала комунікація між університетом, посольством України у Великій Британії та британськими колегами.

Додамо, ще у травні одну з вулиць села Солонка вирішили назвати на честь Бориса Джонсона.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.