Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЛКП "Муніципальна варта"

Понеділок, 30 січня 2023, 10:33

Львівські муніципали витратили майже 20 мільйонів з бюджету Львова на зарплату та надбавки

ЛКП "Муніципальна варта"

Торік аудиториу ЛКП "Муніципальна варта" виявили втрати на майже 30 мільйонів гривень, більшість з яких пішла на зарплату та надбавки працівникам.

Про це йдеться у звіті Західного офісу Державної аудиторської служби України щодо результатів роботи за 2022 рік, який є у розпорядженні Варіантів.

Впродовж 2022 року Західний офіс Держаудитслужби, з врахуванням вимог воєнного стану, провів ревізію фінансово-господарської діяльності ЛКП "Муніципальна варта" та виявив втрати на 29,4 млн грн.

Зокрема, 18,9 млн грн, які підприємство отримало з міського бюджету Львова на поповнення статутного капіталу, витратили на виплату заробітної плати працівникам разом з нарахуваннями та на оплату за надані послуги з цивільноправових договорів, а не на придбання техніки та обладнання для виконання аварійних і невідкладних робіт, усунення наслідків надзвичайних ситуацій, оновлення виробничих потужностей та інші капітальні видатки.

Крім того, аудитори встановили, що ЛКП "Муніципальна варта" недоотримало через заниження розміру орендної плати від ЛКП "Львівелектротранс" 3,3 млн грн за надані в оренду три евакуатори 3,3 млн грн через заниження розміру орендної плати та ще 1,1 млн грн за надані послуги з охорони двох комунальних об’єктів.

Також підприємство завищило вартість послуг з охорони комунальних підприємств на 2,8 млн грн.

"Через укладання цивільноправових договорів із фізичними особами на виконання робіт (надання послуг), що належать до посадових обов'язків інших штатних працівників підприємства, а також оплату цих робіт без наявності первинних документів, що підтверджують їх виконання, зайво виплатили винагороди за цими договорами разом з нарахуваннями на суму 2,5 млн грн" – йдеться у звіті Держаудитслужби.

Зазначимо, до вересня 2022 року підприємство очолював Андрій Потапенко, а з вересня в.о. керівника призначили Руслана Ахметшина. У 2019 році директором ЛКП "Муніципальна варта" став Павло Пец, якого у 2020 році спіймали на хабарі за надання охоронних послуг. У січні 2021 року справу передали до суду.

Додамо, що у жовтні-грудні 2022 року "Муніципальна варта" охороняла 15 комунальних об'єктів та підприємств міста, на що з бюджету Львова передбачили 7,9 млн грн.

А у лютому 2022 року міський голова Львова Андрій Садовий розпорядився виділити з бюджету розвитку Львова 9,5 млн грн для ЛКП "Муніципальна варта" як внески до статутного капіталу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.