Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

StrazGraniczna

Четвер, 8 лютого 2024, 14:37

Завтра польські фермери розпочнуть блокувати кордон з Україною

пункт пропуску

Страйки розпочнуться о 10 годині ранку на ділянках, що межують з українськими пунктами "Ягодин", "Рава-Руська" та "Шегині".

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

За інформацією, яку українські прикордонники під час робочих зустрічей отримали від представників Прикордонної варти Республіки Польща, через загальний страйк польських фермерів можливі обмеження руху по низці пунктів пропуску. Зокрема, це може охопити – "Дорогуськ – Ягодин", "Хребене – Рава-Руська", "Медика – Шегині", "Зосін – Устилуг" та "Долгобичув – Угринів".

За попередньою інформацією, 9 лютого орієнтовно о 10:00 годині за київським часом розпочнеться страйк фермерів на ділянках, що межують з українськими пунктами "Ягодин", "Рава-Руська" та "Шегині". У напрямку до/з пункту пропуску "Дорохуськ – Ягодин" протестувальники налаштовані пропускати по одній вантажівці на годину, а гуманітарний вантаж пропускати безперешкодно.

"На ділянці, що навпроти пункту пропуску "Шегині" також планують пропускати по 1 вантажному авто на годину. Рух автобусів має здійснюватися в звичному режимі в обох напрямках. Стосовно напрямку пункту пропуску "Рава-Руська" протестувальники планують пропускати по дві вантажівки на годину у світлий час доби" – йдеться у повідомленні.

Ускладнення транскордонного руху для вантажівок через пункти пропуску "Устилуг" та "Угринів" можливе з 12 лютого. У рамках страйку, який проходитиме на території Польщі суміжній з "Угриновом", обмеження стосуватимуться вантажівок вагою до 7,5 т та понад 7,5 т., як на виїзд з України так і в напрямку вʼїзду в Україну. Пропуск даної категорії транспорту можливо здійснюватиметься з розрахунку 3 вантажівки на годину. Оформлення легкових автомобілів та автобусів буде здійснюватись у штатному режимі.

Стосовно намірів страйкарів на території суміжній з «Устилугом», польська Сторона більш детальної інформації поки не надала.

Окрім цього просимо врахувати, що за інформацією, отриманою від угорських прикордонників, 9 лютого фермери цієї країни планують проведення акції протесту біля кордону на автошляху до пункту пропуску "Захонь", що навпроти українського "Чоп (Тиса)". Попередньо, учасники акції не блокуватимуть пропуск автотранспорту.

Нагадаємо, раніше польські фермери повідомляли, що планують розпочати страйки 9 лютого, крім цього хочуть блокувати дороги та автомагістралі в окремих воєводствах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.