Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

блокада

solidarnoscri.pl

П'ятниця, 2 лютого 2024, 14:30

Польські фермери планують знову заблокувати кордон з Україною

блокада

Страйк планують розпочати 9 лютого, крім цього хочуть блокувати дороги та автомагістралі в окремих воєводствах.

Про це повідомляє "Solidarnoscri.pl".

31 січня 2024 року на засіданні Президії профспілки незалежна самоврядна профспілка фермерів "Солідарність" одноголосно прийняла рішення про оголошення загального страйку фермерів по всій країні, який розпочнеться з блокади перетину кордону між Польщею та Україною, а також блокування доріг та автомагістралей в окремих воєводствах

Страйк планують розпочати 9 лютого 2024 року о 10:00 годині.

"Наше терпіння урвалося. Позиція Брюсселя в останній день січня 2024 року є неприйнятною для всієї нашої аграрної спільноти. Крім того, пасивність польської влади та заяви про співпрацю з Європейською Комісією та заяви про дотримання всіх рішень Єврокомісії щодо імпорту сільськогосподарської та харчової продукції з України не залишають нам іншого виходу, як оголосити загальний страйк" – йдеться у повідомленні.

Немає згоди на реалізацію "Європейської зеленої угоди", стратегії ЄС "від ферми до столика" та Спільної сільськогосподарської політики Європейського Союзу в запропонованому вигляді.

Фермери наголосили, що польський уряд повинен мати чіткий план сільськогосподарського виробництва, рентабельності виробництва, реконструкції польської переробки та польської торгівлі. 

"Просимо наших співвітчизників з розумінням та усвідомленням ситуації, в якій ми всі опинилися. Ми боремося за наше спільне благо, яке полягає в тому, щоб захистити польські сімейні ферми, часто ферми кількох поколінь, від краху та банкрутства" – йдеться у повідомленні.

Нагдаємо, 17 січня Польські перевізники розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.