Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

П'ятниця, 9 лютого 2024, 15:32

В Україні за тиждень на 30% зріс рівень захворюваності на грип та Covid-19 серед дітей

медичний заклад у Львові

Минулого тижня офіційно зареєстрували 13 смертей від грипу та 28 смертей від коронавірусу.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Фейсбуці. 

За минулий тиждень епідемічного сезону захворюваності, з 29 січня до 4 лютого, на ГРВІ та грип захворіли 226 338 українців та померло 13 людей.

Загалом захворюваність на ГРВІ, грип та коронавірус, у порівнянні із попереднім тижнем серед дітей зросла на 31%, серед дорослих – на 12,9%. Перевищення епідпорогу зареєстрували в Житомирській, Хмельницькій, Вінницькій та Чернівецькій областях.

Також у 3 105 осіб за тиждень виявили коронавірус, 28 людей померли через ускладнення від Covid-19.

"Наразі всі області забезпечені вакциною проти Covid-19, також близько 12 тисяч доз вакцини проти грипу розподілені до медзакладів країни для проведення безоплатних щеплень, в першу чергу для пацієнтів з групи ризику (люди старше 60 років, діти від 6 місяців, вагітні, люди з хронічними захворюваннями, а також люди з професійної групи ризику, які працюють з населенням та у великих колективах (медпрацівники, вчителі, продавці тощо)" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці січня в Україні вперше зафіксували новий варіант коронавірусу "Дженні", а станом на початок лютого виявили 6 таких випадків на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.