Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Вівторок, 23 січня 2024, 14:00

В Україні зафіксували новий субваріант штаму коронавірусу Омікрон

коронавірус

Новий варіант коронавірусу назвали "Дженні".

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Фейсбуці.

З початку року в Україні офіційно зареєстрували 9 випадків нового субваріанту штаму коронавірусу Омікрон – JN.1, який називають "Дженні".

Зокрема, 3 випадки вірусу виявили на Сумщині, по 2 випадки – у Волинській та Черкаській областях та по 1 – у Рівненській і Запорізькій областях.

"Вірус SARS-CoV-2 постійно мутує та ухиляється від імунної відповіді – тобто швидше вражає ослаблений імунітет, захворіти можуть навіть раніше вакциновані, однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби" – зазначив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

З усіх дев'яти хворих на JN.1, лише 2 людей мали щеплення проти коронавірусу, за клінічними симптомами медики зафіксували середній або легкий перебіг захворювання й лише одна людина була госпіталізована до лікарні. 

Додамо, з 1 липня 2023 року завершилась дія карантину через пандемію коронавірусу, а у листопаді в Україні зареєстрували новий варіант коронавірусу назвали "Пірола".
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.