Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кукурудза

ФБ Укрзалізниці

Понеділок, 26 лютого 2024, 12:06

Укрзалізниця звернеться до польських правоохоронців через псування українських вантажів

кукурудза

Цього разу на території Польщі висипали кукурудзу з 8 українських вагонів, що прямували транзитом.

Про це повідомили на сторінці "Укрзалізниці" у Facebook.

У ніч з 24 на 25 лютого невідомі особи висипали українську кукурудзу з 8 піввагонів – близько 180 тонн. Інцидент стався за 150 км від порту Гданськ, звідки вантаж мав вирушити за межі Польщі. Тобто українська сільськогосподарська продукція їхала транзитом через країну.
 
"Укрзалізниця фактично щодня фіксує системне псування українських вантажів на території Польщі. Це злочин проти України, який вийшов з-під контролю. І чим довше ситуації буде приділятися з боку Польщі недостатня увага та не прийматимуться відповідні рішення, тим більш складною та неконтрольованою ставатиме ситуація" – йдеться у повідомленні.
 
Як заявив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, українська сторона сумлінно виконує свої зобов’язання і згідно домовленностям з польським урядом не експортує деякі види агропродукції на територію Польщі. Це підтверджено на офіційному рівні – ані зернові, ані кукурудза, ані рапс – не залишається там. 
 
"Це четвертий випадок вандалізму на польских залізничних станціях. Четвертий випадок безкарності і безвідповідальності" – написав Олександр Кубраков.
 
За цим правопорушенням також буде відповідне звернення до правоохоронців Польщі.
 
 
Нагадаємо, минулого тижня польські фермери перекрили залізницю біля пункту пропуску "Медика-Шегині" та висипали частину зерна з вантажного потяга на колії. Тоді в "Укрзалізниці" повідомили, що розсипане поляками зерно на кордоні, прямувало до Німеччини

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.