Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

блокада кордону

suspilne.media

Вівторок, 20 лютого 2024, 13:36

Польські фермери перекрили залізницю біля Медики і висипали зерно з вагона

блокада кордону

Страйкарі перекрили залізницю біля пункту пропуску "Медика-Шегині" та висипали частину зерна з вантажного потяга на колії.

Про це повідомляє "Суспільне".

Сьогоднівранці 20 лютого польські фермери посилили протести поблизу ПП "Медика-Шегині". Протестувальники перекрили залізницю. А крім того розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

"Це реакція на наплив збіжжя з України. Це дуже погано. Люди в розпачі і не можуть стриматись. Ніхто цього не контролює: ні польська влада, ні українська" – пояснив співорганізатор протесту польських фермерів Роман Кондрув.

За його словами, протестувальники висипають збіжжя "через емоції".

"Не маємо впливу на людей, вони не можуть витримати і висипають. Ми є банкрутами, бо все звозять з України неконтрольовано" – додає співорганізатор протесту.

Раніше на сайті NSZZ RI "Solidarność" анонсували, що акція протесту триватиме щонайменше до 10 березня.

"20 лютого у межах 30-денного загального страйку фермерів ми оголошуємо, що всі акції протесту будуть зосереджені на повній блокаді всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери знову розпочали блокаду у пунктах пропуску "Медика – Шегині", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин".  Зазначимо, у Медиці блокували рух не лише вантажівок, а й легкових автівок та автобусів.

Додамо, вчора польські фермери намагалися заблокувати рух потягів у пункті пропуску Ягодин – Дорогуськ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.