Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

блокада кордону

cfts.org.ua

Понеділок, 19 лютого 2024, 09:51

Польські фермери намагалися заблокувати рух потягів у пункті пропуску Ягодин – Дорогуськ

блокада кордону

У цьому ж напрямку вони повністю заблокували рух усіх вантажівок, навіть швидкопсувних, небезпечних та гуманітарних вантажів.

Про це повідомляє державна митна служба України у своєму Telegram каналі.

Вчора, 18 лютого, у пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ" польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускали навіть швидкопсувні, небезпечні та гуманітарні вантажі,

"Рух вантажівок в обидві сторони повністю заблоковано польськими фермерами, які проводять на підʼїзних шляхах перед Дорогуськом масштабну акцію протесту. Всупереч обіцянкам мітингувальників пропускати швидкопсувні, небезпечні чи гуманітарні вантажі, з того часу кордон не перетнув жоден ваговоз" – йдеться у повідомленні.

Натомість, пропуск рейсових автобусів здійснюється у звичному порядку, без черг.

Також зазначили, що анонсована напередодні участь фермерів інших європейських країн у польській акції протесту жодним каналом комунікацій, в тому числі даними з відкритих публічних джерел - не підтверджується.

"З 15:30 по 17:30 год. на залізничній станції "Дорогуськ" протестувальники намагались блокувати залізничні колії, втім поліція Республіки Польща цьому завадила. На даний час рух поїздів відбувається у штатному режимі" – додали у митній службі.

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери знову розпочали блокаду у пунктах пропуску "Медика – Шегині", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин".  Зазначимо, у Медиці блокували рух не лише вантажівок, а й легкових автівок та автобусів.

Додамо, через блокаду кордону у пункті пропуску Корчова-Краківець майже 2 тисячі вантажівок очікують у черзі

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.