Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

черги на кордоні

Четвер, 29 лютого 2024, 11:58

На в'їзд в Україну з боку Польщі очікують близько 2200 вантажівок

черги на кордоні

Найбільші черги зафіксували навпроти пунктів пропуску "Краківець", "Ягодин" та "Рава-Руська".

Про це повідомляє Економічна правда.

Станом на сьогодні, 29 лютого, через блокування руху на кордоні з Україною польськими фермерами, на в’їзд із Польщі в Україну очікують приблизно 2200 вантажівок.

Йдеться про шість пунктів пропуску: "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець".

"Сукупно на цих шести напрямках у черзі перебуває десь 2200 вантажівок. Найбільше навпроти пунктів пропуску "Краківець", "Рава-Руська" та "Ягодин" – заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, кількість перетинів кордону вантажівками суттєво знизилась, особливо через пункт пропуску "Шегині", де за минулу добу кордон перетнуло близько 35 вантажівок, 24 з яких прямували у бік України.

Також 10 вантажівок попрямували в бік Польщі, тобто це менше ніж одна вантажівка за годину.

Крім того, спостерігаються низькі показники перетину кордону у пункті пропуску "Ягодин", де за добу в бік України проїхало близько 70 вантажівок. На цьому напрямку польські фермери взагалі не пропускають вантажівки, які їдуть з України в Польщу.

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери знову розпочали блокаду у пунктах пропуску "Медика – Шегині", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин".

Крім цього, 20 лютого польські фермери перекрили рух для усіх видів транспорту у пунктах пропуску "Долгобичув – Угринів", "Зосін – Устилуг" та "Гребенне – Рава-Руська".

А минулого тижня польські фермери перекрили залізницю біля пункту пропуску "Медика – Шегині" та висипали частину зерна з вантажного потяга на колії. Тоді в "Укрзалізниці" повідомили, що розсипане поляками зерно на кордоні, прямувало до Німеччини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.