Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Білоус

Понеділок, 4 березня 2024, 10:58

Ганущин хоче притягнути Білоуса до неналежної відповідальності

Андрій Білоус

В облраді зареєстрували проєкт рішення про притягнення до відповідальності в.о. начальника управління майном спільної власності Андрія Білоуса.

Про це йдеться у проєкті рішення, опублікованому на сайті Львівської обласної ради.

Депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин 1 березня цього року зареєстрував на сайті облради проєкт рішення про проведення конкурсів
на призначення керівників комунальних закладів культури, а також про порушення законодавства виконувачем обов'язків начальника управління майном спільної власності обласної ради Андрієм Білоусом та про притягнення його до відповідальності.

Зокрема, Ганущин вимагає провести службове розслідування щодо неналежного виконання своїх обов'язків Андрієм Білоусом й притягнення його до відповідальності.

Крім цього, управлінню майном спільної власності облради має оголосити конкурс на посади:

- генерального директора КЗ ЛОР "Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв";

- директора КЗ ЛОР "Навчально-методичний центр культури і мистецтв Львівщини";

- директора – художнього керівника КЗ ЛОР "Львівський академічний обласний театр ляльок";

- генерального директора КЗ ЛОР "Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика".

 

Натомість у зауваженнях до цього проєкту рішення юридичний відділ Львівської облради наголосив, що документ він потребує доопрацювання. Зокрема, через те, що судження про порушення законодавства в.о. начальника управління майном спільної власності облради Андрієм Білоусом, до проведення службового розслідування, є передчасним.

Зазначимо, 18 жовтня 2022 року депутата Львівської обласної ради попереднього скликання та колишнього першого заступника голови облради 2015-2020 років Андрія Білоуса призначили виконуючим обов'язки начальника управління майном спільної власності Львівської обласної ради.

Андрій Білоус, який має родинні зв'язки з міським головою Львова Андрієм Садовим, на місцевих виборах у 2015 році пройшов до облради у списку від партії Громадський рух Народний контроль під першим номером.

Раніше Андрій Білоус був помічником-консультантом народного депутата України 8 скликання Дмитра Добродомовавін закінчив факультет журналістики ЛНУ ім. І.Франка та двічі був депутатом Львівської міської ради.

У 2019 році Білоус задекларував 1,4 млн грн доходу, з якого більш як 900 тис. грн становив подарунок від батька.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.