Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Академія сухопутних військ

Четвер, 21 березня 2024, 14:19

Студенти львівської сухопутки скаржаться на булінг, сексизм та погану їжу

Академія сухопутних військ

Комісія ВРУ виявила низку порушень та факти економічних злочинів в Академії сухопутних військ.

Про це повідомляє народна депутатка Юлія Яцик на своїй сторінці у Фейсбуці.

Тимчасова слідча комісія ВРУ з захисту прав військовослужбовців провела перевірку у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та зафіксувала численні порушення, неналежні умови та факти економічних злочинів.

Серед основних порушень – застосування фізичного насильства до курсантів з боку викладачів, невідповідна якість харчування в їдальнях, відсутність власного укриття, різне грошове забезпечення курсантів, зловживання під час будівництва та здійснення закупівель з боку керівництва закладу. Зокрема:

- всі курсанти поскаржились на якість харчування в їдальнях;

- мобілізованим видається лише один комплект військової форми, комплекти на підміну вони купують за власний кошт;

- несправедливість нарахування грошового забезпечення для курсантів, які вступили до академії з цивільного життя (2350 грн/міс), і збереження зарплати для курсантів-військовослужбовців, які прийняті на навчання за контрактом (22000 грн/міс);

- застосування фізичних заходів впливу з боку викладачів навчального закладу;

- випадки булінгу та цькування дівчат-курсанток за ознакою статі з боку начальника курсу, який вважає, що дівчатам не місце в армії (встановлено випадок, коли одна з курсанток знаходилась на лекціях з внутрішньою кровотечею без надання їй медичної допомоги);

-  15% анонімно опитуваних курсантів вказали на застосування заходів фізичного впливу в академії;

- надання звільнень курсантам виключно у тому випадку, якщо за ним приїжджають батьки або дружина;

- недостатність фізичного виховання (один урок фізкультури на тиждень);

- відсутність власних бомбосховищ, що зумовлює необхідність переміщення курсантів на час повітряної тривоги в найближчі укриття поза територією закладу;

- зловживання під час будівництва та здійснення закупівель (правоохоронці відкрили 10 кримінальних проваджень).

Також ще 6 кримінальних проваджень поліція відкрила через ракетні удари по об'єктах Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Зазначимо, Нацакадемію Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного з вересня 2009 року очолює Павло Ткачук, який пройшов до Львівської обласної ради від партії Слуга народу на виборах у 2020 році.

Вчора правоохоронці затримали львівського бізнесмена Віталія Ломаковича та шістьох його спільників, яких звинувачують у привласненні 44 млн грн під час реконструкції військового ліцею в Червонограді, що належить Нацакадемії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.