Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Віталій Ломакович

lv.npu.gov.ua

Четвер, 21 березня 2024, 11:55

Бізнес-партнера Зіновія Козицького звинувачують у привласненні 44 мільйонів

Віталій Ломакович

Віталія Ломаковича та шістьох його спільників звинувачують у привласненні 44 мільйонів гривень під час реконструкції військового ліцею в Червонограді.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Вчора, 20 березня, правоохоронці затримали сімох осіб, яких звинувачують у розкраданні понад 44 млн грн під час реконструкції військового ліцею у Червонограді Нацакадемії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

За даними поліції, серед фігурантів – два організатори, посадовці одного з військових навчальних закладів та підрядної організації. Всім сімом учасникам схеми інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення.

"Двоє мешканців Львова розробили схему із заволодіння бюджетними коштами, які мали виділятися на реконструкцію будівель одного з військових містечок області. Щоб втілити в життя свій план, залучили знайомих посадових осіб військового навчального закладу та комерційну структуру. З останньою надалі уклали договір підряду на виконання робіт по об'єктах.

Для заволодіння коштами до офіційних документів вносилися неправдиві відомості про обсяги та вартість виконаних будівельних робіт. З метою виведення коштів у "тінь" та надання легальності фінансовим операціям, підрядник перераховував субпідрядним організаціям кошти за роботи, які вони фактично не виконували" – наголосили у поліції.

Таким чином учасники схеми привласнили бюджетні кошти на загальну суму 44 млн грн. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

За інформацією громадського діяча Ігоря Фінканіна, двоє організаторів цієї схеми – радник міністра фінансів, львівський бізнесмен, колишній керівник правління "БМ-Банку", зареєстрованого у РФ, колишній член виконавчого комітету Львівської міськради Віталій Ломакович та начальник військового ліцею в Червонограді Нацакадемії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Іван Сивоус.

Віталій Ломакович спільно з батьком голови Львівської ОВА Зіновієм Козицьким володіє ТОВ "Нормаз Плаза" та є співзасновником ТОВ "Компанія з управління активами "Оптіма-капітал".

             

Зазначимо, Нацакадемію Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного з вересня 2009 року очолює Павло Ткачук, який пройшов до Львівської обласної ради від партії Слуга народу на виборах у 2020 році.

Додамо, що ТОВ "Бест Пропертіз", власником якої є Віталій Ломакович, є замовником будівництва багатофункційного комплексу з 3-рівневим паркінгом і готелем та 16-поверхового будинку на вул. Наукова, 7 у Львові, на місці клубу МІ100.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.