Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

vpzhr.gp.gov.ua

П'ятниця, 26 квітня 2024, 11:47

П'ять медиків лікарні на Львівщині організували схему виготовлення фіктивних довідок для ухилянтів

хабар

Медиків викрили під час отримання хабарів на 200 тисяч гривень за фіктивні діагнози для військовозобов’язаних.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону на своїй сторінці у Фейсбуці.

Правоохоронці, за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, повідомили про підозру п’ятьом медикам однієї із лікарень Львівщини, які брали хабарі за фіктивні діагнози для військовозобов’язаних.

"Підозрювані організували корупційний механізм вимагання грошей у військовозобов’язаних за підготовку медичних документів із "правильними" діагнозами. На підставі цих висновків пацієнтів призовного віку скеровували до медико-соціальної експертної комісії для "обстеження" та присвоєння чи продовження групи інвалідності. Таким чином оплативши "послуги" лікарів чоловіки могли уникнути мобілізації та не потрапити на фронт.

Організовану злочинну групу очолив 61-річний заступник голови лікарсько-консультативної комісії, який залучив до протиправної діяльності двох ортопедів-травматологів, хірурга та невропатолога. Спільники діяли на підставі заздалегідь розробленого плану і розподілу ролей для досягнення єдиного результату – отримання незаконних заробітків" – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці задокументували декілька фактів одержання цими лікарями хабарів на загальну суму близько 200 тисяч гривень.

Також під час обшуків було вилучено документи, а також кошти у різній валюті: майже 500 тисяч гривень, понад 47 тисяч доларів та більше ніж 7,5 тисячі євро.

Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжних заходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.