Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

tele-gurman.com

Вівторок, 15 травня 2012, 15:25

Посадовець «Золочівського лісгоспу» на Львівщині завдав господарству збитків на понад 690 тис. грн.

Львівська міжрайонна природоохоронна прокуратура притягнула до кримінальної відповідальності посадовця лісової охорони ДП «Золочівський лісгосп», який завдав господарству збитків на суму понад 690 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Службовець знав, що у ввіреній йому під охорону дільниці відбуваються незаконні рубки дерев, про те не повідомляв керівництво та не вживав жодних заходів для їх припинення.

Внаслідок недбалого відношення посадовця до своїх службових обов'язків при охороні лісу від незаконних рубок, невідомі особи в зимовий період 2012 року незаконно вирубали 173 дерева породи вільха, модрина, сосна, граб, дуб, клен. Загалом було вирубано понад 295 куб. м. дерев, чим завдано шкоди на суму 692 тис. грн.

14 травня прокуратура порушила кримінальну справу стосовно посадовця ДП «Золочівський лісгосп» за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам окремих юридичних осіб, якщо воно спричинило тяжкі наслідки).

Загалом органи прокуратури Львівської області у поточному році вже порушили 12 кримінальних справ у сфері охорони та раціонального використання лісових ресурсів, сума збитків у яких становить 2 млн. грн.

Із цієї кількості кримінальних справ – 8 скеровано до суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.