Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

П'ятниця, 14 червня 2013, 15:20

"Не нам відключали газ серед зими", – представник "Шеврон" в Україні

Представник компанії "Шеврон" в Україні Пітер Кларк під час круглого столу у Львові вкотре наголосив на важливості видобутку сланцевого газу в регіоні для енергетичної незалежності країни.

Про це сьогодні, 14 червня, за підсумками круглого столу щодо питань видобування сланцевого газу на території Львівщини інформує кореспондент Варіантів.

"Не нам слід приїжджати до вас і говорити про необхідність видобутку сланцевого газу. Адже не нам відключали газ серед зими", – сказав Кларк.

Перераховуючи переваги від видобутку сланцю, які отримає Львівщина, Кларк згадав про один цікавий мінус.

За його словами, з досвіду роботи компанії в інших країнах, від працівників "Шеврону" можуть страждати бари. Адже люди отримуватимуть хороші гроші і хотітимуть витратити їх у барах вихідними.

"Як кажуть у нас в США – коли молодий чоловік не має грошей – це погано, однак, коли він їх має – це ще гірше", – пожартував Кларк.

Під час круглого столу виступив директор ГО "Бюро екологічних розслідувань" Дмитро Скрильніков".

За його словами, екологічна безпека також є складовою національної безпеки, відтак нею не слід нехтувати.

Як доказ того, що екологічні проблеми – не порожні слова для Львівщини, Скрильніков навів приклад, коли Львівщина була змушена користуватись допомогою США під час лікування хвороб дітей у місті Соснівка. Останні були спричинені видобуванням вугілля.

Нагадаємо, сьогодні у Львові, під час круглого столу щодо видобутку сланцевого газу на території Львівщини, посол США в Україні Джон Теффт також наголосив на важливості видобутку сланцевого газу для енергетичної безпеки України.

Своєю чергою нардеп від ВО "Свобода", голова комітету з питань екологічної політики, природокористування та наслідків ліквідації Чорнобильської катастрофи Ірина Сех зауважила, що "Шеврон" планує співпрацювати з українською компанією, що має корупційні складові.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.