Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

Понеділок, 24 червня 2013, 11:55

Ісламісти в Пакистані вбили 3 українських туристів

Прем'єр-міністр Микола Азаров у неділю підписав розпорядження про створення міжвідомчого оперативного штабу з розслідування обставин трагічної загибелі громадян України в результаті терористичних дій на території Пакистану 23 червня.

Згідно з його розпорядженням, буде організовано транспортування до України тіл загиблих співвітчизників. Сім'ям загиблих буде надано необхідну допомогу.

Міністерство закордонних справ України зобов'язано забезпечити роботу цілодобового контактного центру та надавати всебічну допомогу родичам загиблих в Україні, оперативно інформувати про долю інших громадян України, що перебувають на території Пакистану.

МЗС також повинен підтримувати постійний зв'язок із владою Ісламської Республіки Пакистан та оперативно інформувати про отримані результати.

Азаров від імені уряду і від себе особисто висловив співчуття рідним і близьким туристів, яких було розстріляно в Пакистані. "З глибоким сумом дізнався про трагічну загибель наших співвітчизників, які стали жертвою жорстокої терористичної атаки в районі гори Нанга-Парбат на півночі Ісламської Республіки Пакистан. Висловлюю свої щирі співчуття рідним і близьким загиблих", - йдеться в урядовій телеграмі.

Президент Віктор Янукович також висловив співчуття сім'ям громадян України, загиблих на півночі Пакистану. "Із глибоким сумом сприйняв звістку про загибель ваших рідних і близьких, які стали жертвами підступного терористичного нападу 23 червня 2013 в районі гори Нанга-Парбат на півночі Пакистану. Рішуче засуджую цей кривавий злочин, якому немає жодних виправдань, і поділяю гіркий біль непоправної втрати", - йдеться у співчутті глави держави.

Нагадаємо, в ніч на неділю в Пакистані в районі гори Нанга-Парбат області Гілгіт-Балтистан було розстріляно групу туристів. За останніми даними, загальне число вбитих становить 11 осіб, у тому числі - п'ять громадян України. За попередньою інформацією, напад було скоєно терористичним угрупуванням Лашкар-е-Джангві. 

У понеділок МЗС України підтвердило загибель трьох українських туристів. 

До району трагедії уряд Пакистану направив вертоліт, який доставить тіла загиблих в адміністративний центр області Гілгіт.

МЗС настійно рекомендує українським громадянам, в тому числі і групам альпіністів, які планували найближчим часом здійснити сходження на вершини в даному регіоні, перенести ці плани.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.