Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

Четвер, 25 квітня 2024, 15:30

Сокільницька ОТГ очолила рейтинг податкоспроможності громад Львівщини

Львівщина

У січні-квітні на перших місцях в рейтингу податкоспроможності територіальних громад опинилися Сокільницька, Славська та Мурованська ОТГ.

Департамент фінансів Львівської ОВА підготував рейтинг податкоспроможності бюджетів територіальних громад області за перший квартал цього року, який очолила Сокільницька ОТГ.

Зокрема, у першу п'ятірку рейтингу податкоспроможності (надходження податків до загального фонду бюджету громади в розрахунку на одного мешканця до аналогічного показника загалом по Львівщині) у січні-березні 2024 року входять:

1. Сокільницька ОТГ;

2. Славська ОТГ;

3. Мурованська ОТГ;

4. Львівська ОТГ;

5. Солонківська ОТГ. 

Як зазначив директор департаменту Олег Демків, із 73 громад Львівщини 8 є  більш ніж спроможні, з найвищими надходженнями на одного мешканця: Сокільницька, Славська, Мурованська, Львівська, Солонківська, Підберізцівська, Пустомитівська і Зимноводівська. Майже всі вони розташовані поблизу Львова.

Ще 11 громад можна вважати цілком спроможними. Це Давидівська, Оброшинська, Івано-Франківська, Кам’янка-Бузька, Радехівська, Стрийська, Шегинівська, Сколівська, Тростянецька, Жидачівська і Городоцька.

Натомість 9 ОТГ Львівщини за податкоспроможністю поступаються середньообласній більш як утричі (Стрілківська, Бісковицька, Добромильська, Хирівська, Журавненська, Боринська, Підкамінська, Поморянська, Добросинсько-Магерівська).

Додамо, торік на перших місцях в рейтингу спроможності бюджетів територіальних громад опинилися Солонківська, Сокільницька та Пустомитівська ОТГ.

Також станом на середину лютого цього року 52 з 73 ОТГ Львівщини бракувало коштів на виплати заробітних плат та комунальні послуги, а ситуація у 9 з них була критичною. Загалом йдеться про суму у 600 млн грн.

Крім цього, 15 з 73 громад Львівщини не виконали плани з надходження податків у 2023 році. Більшість з них залежали від "військового" ПДФО, який з 1 жовтня 2023 року вилучили з місцевих бюджетів й перенаправили державного бюджету.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.