Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 18 квітня 2024, 14:36

Львів та Дрогобич увійшов до п'ятірки найпрозоріших міст України

Львів

У 2023 році статус "прозоре місто" отримали Львів, Тернопіль, Мукачево, Дніпро та Дрогобич.

За даними дослідження щодо моніторингу реєстрації публічних даних, яке презентувала команда Transparent cities/Прозорі міста, з 80 міст України Львів, Тернопіль, Мукачево, Дніпро, Дрогобич у 2023 році отримали статус "прозоре місто".

Натомість 23 міста стали "частково прозорими" (Київ, Одеса, Луцьк, Калуш, Вінниця, Хмельницький, Чернівці, Чернігів, Івано-Франківськ тощо), а 52 міста України визнали "непрозорими" (Бориспіль, Запоріжжя, Ірпінь, Умань, Харків, Черкаси, Самбір, Полтава тощо). 

"Варто сказати, що приголомшливий стрибок здійснив Дрогобич, який з "непрозорого" у 2022 році став "прозорим". Схожий прогрес показав і Івано-Франківськ, який покращив свою прозорість на 31,9%. Водночас середній рівень прозорості досліджуваних прифронтових міст несуттєво відрізнявся від загального рівня прозорості муніципалітетів (39,4% та 42,3%). Ці дані свідчать про те, що міста можуть ефективно працювати та розвиватися під час воєнних обмежень і навіть під обстрілами, а близькість до фронту не стає перешкодою для прозорості" – йдеться у дослідженні. 

Зазначимо, цьогоріч рейтингу між містами України не формували, а присвоювали містам категорію "прозоре місто", "частково прозоре" і "непрозоре", на основі аналізу діяльності міських рад за 40 критеріями. 

Нагадаємо, у рейтингах прозорості та підзвітності українських міст 2021 року Львів опинився на другому місці, а у 2022 році у рейтингах за кількістю оприлюднених відкритих відомостей в умовах війни Львів знаходився на дев'ятому місці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.