Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 27 січня 2023, 12:45

Львів увійшов до десятки найпрозоріших міст України під час дії воєнного стану

Львів

У рейтингах за кількістю оприлюднених відкритих відомостей в умовах війни Львів опинився на дев'ятому місці.

За даними дослідження, яке презентувала команда Transparent cities/Прозорі міста, минулого року до Єдиного вебпорталу відкритих даних на Львівщині внесли 13 наборів відповідної інформації з 57 обов'язкових.

Загалом моніторинг реєстрації публічних даних провели серед 18 найбільших українських міст.

Абсолютним лідером визнане місто Тернопіль: його показник – 32 набори відкритих відомостей. Рекордну кількість інформації за 2022 рік зафіксувало в суспільній площині й місто Ужгород. Обласний центр Закарпаття посів друге місце з показником – 21 набір обов’язкових даних. З аналогічним результатом замкнула першу трійку Вінниця.

"Ці міста демонстрували прозорість у своїй роботі до впровадження воєнного стану, тож під час війни вони лише продовжили активно публікувати дані", – резюмувала керівниця програми Олена Огороднік.

Однак середній показник стану публікації даних за усіма містами є низьким та становить лише 25,1%.

За словами авторів дослідження, переважно загальнодоступними стають дані про депутатів місцевих рад, зокрема контактна інформація та графік прийому, електронні петиції, а також поіменні результати голосування депутатів на пленарних засіданнях. Рідше – дані щодо будівельної сфери, інвестиційних договорів, комунальних послуг та майна.

Утім, глобальний рейтинг прозорості сотні міст України, що традиційно перевіряє 14 ключових сфер діяльності органів місцевого самоврядування, за 2022 рік ще не затверджений.

Нагадаємо, у рейтингах прозорості та підзвітності українських міст 2021 року Львів опинився на другому місці. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.