Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ОТГ на Львівщині

Четвер, 22 лютого 2024, 10:42

Понад 50-ти громадам Львівщини бракує коштів на зарплати та комуналку

ОТГ на Львівщині

Натомість у 9 з цих громад ситуація з дефіцитом бюджету є критичною.

Про це повідомляє департамент фінансів Львівської ОВА на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 21 лютого, за підсумками зустрічі з керівниками районних фінансових управлінь щодо виконання місцевих бюджетів територіальних громад, стало відомо, що 52 з 73 ОТГ Львівщини бракує коштів на виплати заробітних плат та комунальні послуги, а ситуація у 9 з них є критичною.

Загалом йдеться про суму у 600 млн грн.

"Основним ризиком у виконанні місцевих бюджетів є дефіцит коштів на оплату праці та розрахунки за комунальні послуги та енергоносії. Це стосується бюджетів 52 громад області, загальна сума дефіциту коштів становить понад 600 млн грн.

Якщо більшість громад зможуть подолати дефіцит шляхом скерування внутрішніх резервів, то в 9-ти територіальних громад ситуація вкрай напружена. Виправляти стан справ необхідно негайно, зокрема й впорядкуванням витрат з бюджету та збільшенням надходжень податків і платежів" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 15 з 73 громад Львівщини не виконали плани з надходження податків у 2023 році. Більшість з них залежали від "військового" ПДФО, який з 1 жовтня 2023 року вилучили з місцевих бюджетів й перенаправили державного бюджету.

Натомість у січні цього року з 73 ОТГ області не виконали плани з надходження податків 4 громади: Боринська, Моршинська, Перемишлянська і Самбірська громади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.