Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Вівторок, 25 червня 2013, 12:17

"Свобода" у Львівській облраді буде реагувати на рішення польського Сейму щодо Волинської трагедії

25 червня на початку засідання сесії Львівської обласної ради депутати від ВО «Свобода» запропонували відреагувати на заяву польського Сейму з приводу подій на Волині 1943 року, оскільки Верховна Рада навряд чи спроможна це зробити.

Про це Варіантам повідомила прес-служба ЛОО ВО "Свобода".

Як відомо, 20 червня 2013 року Сенатом Республіки Польща ухвалено шовіністичну заяву, в якій польські парламентарі посилаються на сфабриковані і доволі сумнівні факти, що не відображають справжньої картини подій на Волині та у Західній Україні в роки Другої світової війни, повідомляє прес-служба.

         Польські парламентарі, вважають депутати-свободівці, чомусь забули, що західноукраїнські землі увійшли до складу Речі Посполитої внаслідок злочинної Ризької угоди 1921 року про розподіл українських земель між двома агресорами – Польщею та Совєцькою Росією. А вже 1939 року на поляків чекав аналогічний міжнародний договір Молотова-Ріббентропа, в якому жертвою агресорів стали вони.

         Також депутати-свободівці обласної ради наголошують на тому, що своїми непродуманими діями польські політики розпалюють нове протистояння та заважають історичному примиренню двох народів. Польські парламентарі граються з вогнем, кажуть депутати. Відтак, зазначають депутати-свободівці, такі дії польської сторони отримають адекватну відповідь українського суспільства.

Нагадаємо, 20 червня Сенат Польщі ухвалив резолюцію з приводу 70-річчя волинської трагедії, в якій трагічні події 1943-го названі "етнічною чисткою з ознаками геноциду".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.