Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Промисловість

Середа, 16 травня 2012, 13:52

Майже кожний другий мішок фасованого цементу в Україні – фальсифікат

Половина ринку фасованого цементу в Україні – фальсифікат. Такі дані були наведені сьогодні на прес-конференції у Львові головою Асоціації підприємств і організацій цементної промисловості «Укрцемент» Мігелем Машаду.

Загалом сегмент ринку фасованого цементу в Україні складає 60%, з яких понад 30% фасується не виробниками, - повідомив він.

Такими є дані маркетингового дослідження, проведеного компанією GFK на замовлення «Укрцементу». «Якщо бути точним, то дослідження показало, що фальсифікат на ринку фасованого цементу складає 32%», – додав Машаду.

Для порівняння, у Польщі ця частка складає 2-3%, попри це польські цементники вважають проблему боротьби з контрафактним цементом головною.

Машаду наголосив, що виробники цементу в Україні розпочали кампанію проти фальсифікату, адже останній становить загрозу безпеки життю людей.

Машаду уточнив, що є різні види фальшування цементної продукції. Серед них: недовантаження мішків, підміна марок цементу, додавання високодисперсних суміші для збільшення обсягу, використання відомих торгових марок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.