Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

jkg-portal.com.ua

Понеділок, 12 серпня 2013, 10:16

Оголошено круглий стіл для обговорення Статуту громади Грибович

Голова Грибовицької сільської ради І. Питель, оголосив круглий стіл за участі депутатів сільради, Жовківської райради та обласної ради з питання обговорення проекту Статуту територіальної громади села Великі Грибовичі.

Про це повідомляють в ГО «СПАС».

Нагадаємо, громадські активісти дали 20 днів сільському голові Грибович для організації та проведення зборів громадян села. Оскільки громада може сама вирішити питання припинення експлуатації сміттєзвалища і таке рішення буде кінцевим, тобто не може оскаржуватися в суді.

Раніше, загальні збори громадян с. Великі Грибовичі були заплановані на 29 липня. Проте збори фактично не відбулися. Проект Порядку денного зборів включав питання створення територіальної громади села Великі Грибовичі, Статуту громади, обрання комітету громадських представників, розглянути по суті питання припинення функціонування Грибовицького сміттєзвалища, розглянути питання ініціювання судових процесів громади з очільниками Львова з метою отримання фінансової компенсації з особистих коштів останніх за екологічну шкоду селу внаслідок фактичної бездіяльності у вирішенні питання закриття сміттєзвалища.

«Сільський голова хоче в більш широкому колі обговорити правові нюанси проекту Статуту територіальної громади. Добре, якщо в його намірах немає банального затягування вирішення питання проведення загальних зборів села Великі Грибовичі чи перекладання відповідальності на інших.

Час та дата круглого столу декілька разів змінювалася, оскільки зібрати всіх одночасно дуже важко. Наразі, таку зустріч планується провести в понеділок ввечері, 12 серпня» - наголошує заступник голови ГО «СПАС» Олег Пилипенко.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.