Мальва Вовк,  21 травня 2012

Розваги для вболівальників Євро-2012 у фан-зонах

Чемпіонат Євро-2012 буде не лише масштабним спортивним заходом, а й захоплюючою розважальною подією. Кожне з приймаючих міст готується здивувати гостей різноманітністю музичних та розважальних шоу. «Варіанти» вирішили дізнатися, які саме розваги чекають усіх вболівальників в офіційних фан-зонах міст-господарів ЄВРО-2012.

Міста України

Київ

Київська офіційна фан-зона буде розташована у самому центрі столиці - на Хрещатику і Майдані Незалежності. У день відкриття фан-зони відбудеться гала-концерт, яскраве шоу і грандіозний феєрверк. Організатори повідомляють про виступи зірок світового значення, проте імена виконавців не розголошують.

У спеціально відведеному почесному місці фан-зони Києва оселиться унікальний хряк-віщун. Щодня, о 16:00 він буде передбачати результат майбутнього матчу.

У безматчеві дні на сцені фан-зони будуть виступати зірки російського й українського шоу-бізнесу. Також гостей розважатимуть міні-футболом, боді-артом, флешмобами.

Вхід на територію фан-зони буде безкоштовним. Лише за VIP-зону доведеться віддати близько 100–200 євро на день. Ціна залежатиме від програми, у дні концертів та ключових матчів буде вищою.

Окрім цього, для вболівальників Євро-2012 спорудять ще 10 додаткових фан-зон, де також будуть відбуватися музично-розважальні заходи.

Зокрема, у Ржищеві (Київська область) заплановано проведення етно-фестивалю.

У фан-зоні, яка буде розташована у Вишгородському районі, біля музею «Лютізький плацдарм», можна буде ознайомитися з українськими традиціями, культурою, музикою, спортом.

Серед запланованих заходів: виступ президентського оркестру, фолк, поп та рок гуртів, живі скульптури, українські традиційні ремесла, національна кухня, День Борщу і День Вареника, ігри, майстер-класи для дітей і дорослих та багато конкурсів.

Попри програму фан-зони, у цей час в Києві можна буде відвідати джаз-фестиваль, який триватиме з 16 до 20 червня.

Протягом 22-23 червня на Співочому полі пройде дев'ятий міжнародний фестиваль «Країна мрій», який в цьому році включили в офіційну програму Євро-2012.

Як завжди, на фестивалі буде багато етнічної музики, а на Алеї майстрів можна буде побачити справжню народну творчість.

Крім того, на Співочому полі буде організовано окремий майданчик, де гостей та учасників фестивалю будуть навчати традиційних народних танців.

Організатори обіцяють різноманітні літературні та театральні презентації, яскраві "Козацькі розваги". Майданчик Етно-Fashion представить колекції українського етнічного та старовинного одягу.

З 9 по 30 червня в Києві пройде фестиваль I Love Kiev 2012. Основні напрямки фестивалю – музика, мода, street art, multimedia art.

Відкриття I Love Kiev відбудеться в суботу, 9 червня. В цей день на сцені фестивалю виступлять головні музичні групи, свої колекції покажуть прогресивні українські дизайнери.

Починаючи з 10 червня фестиваль I Love Kiev перетворюється в кластер, який увійде в культурну програму Києва в рамках Євро 2012.

Тут, протягом 20 днів, кияни та гості міста зможуть відвідати художні виставки, придбати дизайнерські речі і подивитися трансляцію футбольних матчів на великому екрані.

А з 28 до 30 червня у столиці триватиме рок-фестиваль.

Матчі в Києві: Україна-Швеція (11.06.2012), Україна-Франція (15.062012), Англія-Україна (19.06. 2012), чвертьфінал 24.06.2012 та фінал 01.07.2012.

Львів

Відкриття офіційної фан-зони у Львові відбудеться 7 червня. Цього дня для львів'ян та гостей міста виступить відомий французький гурт «L'avion Rose».

Під час чемпіонату ЄВРО-2012 фан-зона міста працюватиме щоденно з 14:00 до 24:00 год. Вхід на територію буде безкоштовним. Перебування дітей віком до 14 років без супроводу дорослого буде забороненим.

У дні між матчами на пр. Свободи, де і буде розташована фан-зона, триватиме фестиваль «ФанАРТія», у рамках якого відбудуться концерти, виступи діджеїв, літературно-музичні та мистецькі дійства.

20, 25, 26, 29, 30 червня у Львові відбудуться концерти за участю українських та закордонних зірок. Зокрема, виступатимуть лідери світової електронної сцени – GOLDIE, KRYPTIC MINDS, ATOMIC HOOLIGAN, а також українські діджеї – DJs DERRICK, TONIKA, MAX NRG, GARRY SHUMOFF, BOB ROVSKI, MC NED та польські ROS ft. LADY KATEE.

Джазувати будуть «Jarek Smietana Band» та львівський «ShockolaD» у супроводі академічного камерного оркестру «Віртуози Львова».

Літературно-музичні проекти представлять: Сергій Жадан та «Собаки в космосі», Ірена Карпа та гурт «Quarpa», «ZSUFF» & «Zavadskyj», Григорій Семенчук, Юрій Іздрик та «DrumТиАтр». Альтернативну сценту представлять – ТНМК, AtmAsfera, Бумбокс, Медхедс, Гуцул Каліпсо, Гич Оркестр, Open Blues Band та інші.

Оскільки у нашому місті відбудуться два матчі за участі німецької збірної, Ґете-Інститут долучився до організації розважальної програми фан-зони Львова.

За сприяння інституту у Львові відбудеться концерт німецького хіп-хоп гурту Chefket (Шефкет) та українського гурту «ФлайzZza».

Поза фан-зоною львів'яни та гості міста у період Євро-2012 матимуть змогу відвідати також Фестиваль духовних оркестрів «Євро Музика» (9-10 червня на пл. Міцкевича), Фестиваль «Живих скульптур» (9-10 червня на вул. Галицькій, 16-17 червня на вул. Краківській), Фестиваль «Львів – столиця ремесел» (8-24 червня, вул. Валова), ІІ Міське свято пива (15-17 червня, парк культури ім. Б. Хмельницького).

Матчі у Львові: Німеччина-Португалія (09.06.2012), Данія-Португалія (13.06.2012), Данія-Німеччина (17.06.2012) 

Донецьк

Протягом усього чемпіонату на центральних майданчиках Донецька, а не тільки в фан-зоні, відбуватимуться концертно-розважальні події.

Це будуть змагання з вуличного футболу, показові виступи ролерів, рицарські турніри, концерти.

Головна сцена буде розташована перед чашею стадіону «Шахтар». На ній встановлять великий екран (близько 100 кв. м) для трансляції матчів чемпіонату.

Два додаткові екрани будуть розташовані по обидві сторони території знаходження фанатів.

У фан-зоні також планується спорудити майданчик для проведення конкурсів, вікторин, караоке та інших заходів.

Матчі в Донецьку: Франція-Англія (11.06.2012), Швеція-Англія (15.06.2012), Швеція-Франція (19.06.2012), чвертьфінал 23.06.2012 та півфінал 27.06.2012. 

Харків

Харківські вболівальники в фан-зоні насолоджуватимуться виступами різних артистів і гуртів, імена і назви яких поки не розголошують. Також планується проведення лазерних шоу, робота атракціонів, феєрверки.

Організатори дійства розробили програму свята, яка складається з тематичних днів: «День уболівальників», «День Європи», «Козак і футбол», «Футбол і місто», «Футбольна вечірка», «Футбольне шоу», кожен день передбачає свою принаду для відвідувачів.

Крім того, 9, 13 і 17 червня з ініціативи Асоціації футболу Королівства Нідерланди буде організовано окрему програму для голландських фанів.

Матчі в Харкові: Нідерланди-Данія (09.06.2012), Нідерланди-Німеччина (13.06.2012), Португалія-Нідерланди (17.06.2012).

Міста Польщі

Варшава

Головна фан-зона в Варшаві до чемпіонату Євро-2012 знаходитиметься біля Палацу культури і науки. Це буде місце, де вболівальники зможуть разом дивитися матчі.

Культурна програма столиці, на відміну від інших міст, не концентруватиме свою увагу на концертах у фан-зонах. Організатори пропонують відвідати безкоштовні концерти Шопена в парку Лазенки.

Новий театр у цей час організовує фестиваль Павла Mикетина. Цей фестиваль пройде на Центральному залізничному вокзалі і в Kрулікарні.

Музей сучасного мистецтва виставить багато оригінальних футбольних експонатів, в тому числі шарфи, з гаслами, метою яких є зближення середовища футболу і світу сучасного мистецтва.

Відомо, що на одному з концертів в період між матчами виступить гурт «Jarz?bina» (який є виконавцем офіційної пісні, що презентує Польщу на Євро-2012), також T.Love та співачка Oceana.

Організатори планують створити окрему фан-зону для росіян, де виступатимуть гурти зі сходу. Метою такого заходу є бажання уникнути сутичок під час матчів.

Матчі в Варшаві: Польща-Греція (08.06.2012), Польща-Росія (12.06.2012), Греція-Росія (16..06.2012), чвертьфінал 21.06.2012 та півфінал 28.06.2012.

Гданськ

Фан-зона у Гданську розміщуватиметься на Народній площі, в самому центрі міста. Тут буде змонтований великий телеекран, який транслюватиме всі матчі чемпіонату, а також сцена, на якій в дні без матчів виступатимуть зірки світового формату та проходитимусь різні культурні події.

Основною зіркою гданської фан-зони буде репер Pitbull, котрий виступить у день її відкриття.

20 червня Гданськ запрошує на концерт британської рок-зірки Ноеля Галлахера (лідер гурту Oasis). На розігріві у Галлахера виступить один з найпопулярніших британських гуртів The Vaccines, а також польський гурт - Ziemianie.

25 червня на площі Народній виступить німецький ді-джей, музикант, продюсер і просто легенда електронної музики ATB – Андре Таннебергер.

У концерті також братимуть участь: Josh Gallahan, і ді-джей Motiv8 – співзасновник і офіційний ді-джей групи Black Eyed Peas.

Вочевидь, Гданськ скористається можливістю познайомити закордонних туристів також з творчістю місцевих виконавців.

Преса Гданська також повідомляє, що у місті на час Євро-2012 діятимуть так звані зони спортивної активності для тих, хто не лише спостерігатиме за матчами чемпіонату, але й бажатиме активно провести час.

У цих зонах будуть підготовлені міні-футбольні поля, поля для гри в м'яч, в пляжний волейбол, інші ігри.

Матчі в Гданську: Іспанія-Італія (10.06.2012), Іспанія-Ірландія (14.06.2012) Італія-Ірландія (18.06.2012) та чвертьфінал 22.06.2012.

Познань

Фан-зона у Познані буде розміщена на площі Свободи і стане не тільки місцем огляду великих спортивних заходів, але й центром визначних культурних подій.

Загалом, під час Євро у місті відбудеться близько 40 концертів.

Серед найвідоміших зірок, які виступатимуть у Познані під час футбольного чемпіонату, – Rey Willson зі своїм гуртом, Die Antwort, Alphaville. Організатори також запросили чимало відомих польських виконавців, зокрема гурт «Raz, Dwa, Trzy», Габа Кулька, Hurt. Крім того, Audiofeels, Малгожата Островца і «Strachy na lachy», «De Mono», «Wilki», «Elektryczne Gitary», «Indios Bravos» i «Coma».

Перший концерт в фан-зоні відбудеться 8 червня, у його програмі виступатиме відомий польський гурт Mezo.

Під час чемпіонату в фан-зоні виступить польський театр танцю з спектаклем «Футбол», а також свою творчість представлять молоді познанські артисти.

Матчі в Познані: Ірландія- Хорватія (10.06.2012), Італія-Хорватія (14.06.2012) та Хорватія-Іспанія (18.06.2012)

Вроцлав

Організатори розважальної програми У Вроцлаві планують створити кілька фан-зон, які розміщуватимуться на Ринку, площі Сольній і будуть відкриті з 15 до 24 години.

У дні матчів у Вроцлаві, 8, 12 і 16 червня з 12 години вхід у фан-зони буде безкоштовний, за винятком концерту легендарного гурту Duran Duran, який виступить 25 червня. (Ціна за квитки становитиме від 89 до 149 злотих).

У період між матчами, вболівальники в фан-зонах матимуть приємність слухати місцевих зірок. Це - Патриція Марковска, Сильвія Гжещак i Ева Фарна, Кася Ковальска, i Наталія Лубрано, а також 26 червня виступатиме Мариля Родовіч, Ева Бем, гурт «Kombi» .

Бажаючі зможуть активно провести час в спонсорських зонах, де знаходитимуться спортивні майданчики для ігор та розваг.

Організатори планують також багато тематичних концертів: день реггі, хіп-хопу, рок-н-ролу.

Матчі у Вроцлаві: Росія-Чехія (08.06.2012), Греція-Чехія (12.06.2012), Чехія-Польща (16.06.2012) 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.