Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

працівники культури

alnews.com.ua

Понеділок, 30 грудня 2013, 12:48

Янукович переніс святкування дня працівників культури на 9 листопада

працівники культури

Президент України Віктор Янукович переніс святкування Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва з травня на 9 листопада. 

Про це йдеться в указі щодо посилення державної підтримки культури та мистецтва, опублікованому на сайті глави держави.

"Указом визначено, що Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначатиметься щорічно 9 листопада разом із Днем української писемності та мови", йдеться в указі.

Крім цього, указом започатковано також проведення у День пам'яток історії та культури всеукраїнської акції з благоустрою територій пам'яток культурної спадщини.

Згідно з Указом, засновано 250 щорічних стипендій Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового та кіномистецтва.

Також з 200 до 300 збільшено кількість дворічних та довічних державних стипендій для видатних діячів культури і мистецтва, у тому числі - з 20-ти до 50-ти зросте кількість довічних державних стипендій для лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.