Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

іноземний агент

volynpost.com

Четвер, 23 січня 2014, 13:05

Організації мають 3 місяці, щоб зареєструватися в якості "іноземних агентів"

іноземний агент

Громадські об’єднання та підрозділи іноземних неурядових організацій, які отримують гроші з іноземних джерел та беруть участь у політичній діяльності на Україні зобов’язані протягом 3 місяців набути статус "іноземним агентом".

Про це йдеться в законі «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян», який набув сьогодні чинності, інфоррмує прес-служба Мін'юсту.

Відтепер у назві громадського об’єднання, яке отримує кошти чи інше майно з іноземних джерел та бере участь у політичній діяльності, яка здійснюється на території України, має міститися словосполучення "громадське об’єднання, яке виконує функції іноземного агента".

У Мін'юсті також повідомили, що громадські об’єднання, які виконують функції іноземного агента і відокремлені підрозділи іноземних неурядових організацій зобов’язані щомісячно надавати до уповноваженого органу з питань реєстрації документи про персональний склад керівних органів та інформацію про обсяг коштів чи іншого майна, отриманих з іноземних джерел, про заплановані цілі їх використання та фактичне використання, про заплановані програми діяльності та фактичну діяльність.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.