Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

суд

molbuk.ua

Четвер, 26 червня 2014, 13:20

У Львові привласнили комунальне приміщення на півмільйона, – прокуратура

суд

За фактом незаконного відчуження комунального майна у Львові відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

За результатам прокурорської перевірки встановлено, що приміщення, площею майже 900 кв.м на вул. Донецькій у Львові, відчужено на підставі незаконного рішення третейського суду, спір в якому ініціювали громадяни, які не мали жодного відношення до вказаних приміщень.

Зокрема, керуючись зазначеним рішенням суду, посадові особи комунального підприємства Львівської обласної ради «БТІ та ЕО», усупереч закону, зареєстрували право власності на вказану будівлю за фізичною особою.

В свою чергу, новий власник уклав договір дарування комунальних приміщень.
Таким чином, спільники злочинної схеми отримали у власність будівлю, вартістю 500 тис грн, не сплативши жодних коштів до міського бюджету.

За вказаним фактом прокуратурою Львова розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Зауважимо, що прокуратурою міста упродовж минулого і поточного років викрито аналогічні факти незаконного відчуження та привласнення 15 будівель, що належали міській громаді.




Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.