Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет проти забудови

opir.info

Четвер, 26 червня 2014, 16:58

У Львові зупинили незаконну забудову на вулиці Івасюка

пікет проти забудови

Після довгої боротьби мешканців разом з активістами, яка тривала майже рік, зупинено незаконну забудову бізнес-центру на вул. Івасюка, 15 у Львові.

Таке рішення виніс Личаківський районний суд, повідомили в ГО "Автономний опір". 

Будівельні роботи на вул. Івасюка, 15 розпочались на початку серпня минулого року. Тоді, згідно рішення Міськради, невеличку творчу майстерню мали «реконструювати» в 5-поверховий бізнес-центр. Документи були видані з численними порушеннями. Декілька днів підряд мешканці разом з активістами щоранку виходили на вулицю й блокували забудову, виганяючи робітників. Люди виходили на численні пікети: Міської ради, Личаківського РВ міліції, суду. Мешканцям допомагали й журналісти, неодноразово публікуючи сюжети про їхню проблему в ЗМІ. 

Потім мешканці подали до суду і роботи були заморожені.

За неофіційними даними мешканців й одного з депутатів міськради, за забудовою стояв народний депутат від ВО «Свобода» Михайло Блавацький, заявили активісти ГО "Автономний опір".

Таким чином чергова незаконна забудова повністю зупинена. Забудовник апеляції не подав. Тож аби перестрахуватись, мешканці подаватимуть до суду для скасування декларації на будівництво.

Нагадаємо, у Львові вдалось зупинити вже три забудови: на вул. Озаркевича, пр. Червоної калини, 109, та вул. Івасюка, 15.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.