Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

краків

misto-market.com.ua

Понеділок, 11 серпня 2014, 14:01

Музичний фестиваль об’єднає Львів та Краків

краків

З 15 до 31 серпня у Львові та Кракові одночасно відбуватиметься Міжнародний фестиваль «Музика у старому Львові» та «Музика у старому Кракові».

Частина коштів, зібрана на концертах буде скерована на підтримку українського війська.

Про це сьогодні, 11 серпня, на прес-конференції у Львові повідомили організатори дійства.

Паралельні концерти відбуватимуться у храмах та визначних історичних будівлях двох старовинних міст.

«Музика у старому Львові» та «Музика у старому Кракові» об’єднуватимуть міста-побратими і це буде ще одним кроком назустріч євроінтеграції, – розповідає засновник та співорганізатор фестивалю Сергій Бурко.

Окрім того, він додав, що до Львова приїдуть виконавці з Польщі, Англії, Швейцарії, Австралії. У Кракові планують провести близько 20 концертів, а у Львові – 9.

Перший радник Генерального консула Польщі у Львові Мар’ян Орліковський зазначив, що ця подія має показати європейцями, що не зважаючи на події у Східній Україні у Львові все спокійно.

«Ми бачимо, що потік туристів до Львова пригальмував, адже всі побоюються того, що відбувається на Сході. Тому цей фестиваль покликаний довести, що культура над усе і що у Львові все добре, культура мобілізує», – мовив Орліковський.

За словами організаторів, квитки на концерти у Львові коштуватимуть 50 грн, але люди, які будуть у храмі, де проходитиме Богослужіння, зможуть послухати концерт безкоштовно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.