Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

світовий банк

ua.comments.ua

Понеділок, 8 вересня 2014, 13:30

Світовий банк позичив Україні півмільярда доларів на фінансові реформи

світовий банк

Сьогодні, 8 вересня, Міністерство фінансів отримало кошти першої позики на політику розвитку у фінансовому секторі в сумі 500 млн. дол. США. 

Кошти отримані в рамках угоди між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, підписаної 8 серпня 2014 року.

Позику залучено на 16 років з 7-річним пільговим періодом за змінною відсотковою ставкою (на дату підписання – 0,63 %), одноразова комісія – 0,25 %.

Позика буде спрямована на підтримку першочергових заходів із реформування банківського сектора та впровадження комплексної програми антикризового управління у фінансовому секторі України, зокрема: посилення операційного, фінансового та регуляторного потенціалу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб; поліпшення платоспроможності банківської системи; зміцнення правової та інституційної бази для підвищення стійкості та ефективності банківської системи у довгостроковій перспективі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.