Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

фільм плем'я

rogerebert.com

Вівторок, 9 вересня 2014, 10:19

У Львові стрічку "Плем'я" Слабошпицького покажуть в рамках Форуму видавців

фільм плем'я

11 вересня львівські глядачі зможуть побачити стрічку, що стала сенсацією в Каннах та неодноразовим призером низки європейських фестивалів. 

Про це повідомила прес-служба ГО "Форум видавців".

Глядачів, гостей Форуму та журналістів запрошують у "Кінопалац" на Театральній (вул. Театральна, 22) 11 вересня о 18.30, початок прем'єри - 19.00.

"Плем'я" - експеримент у галузі кіно: фільм повністю знятий мовою жестів, у ньому немає субтитрів і закадрового голосу. Зйомки стрічки проходили в столичному спеціалізованому інтернаті для дітей з вадами слуху, всі ролі у фільмі виконали непрофесійні глухі актори. За словами критиків з американського видання Variety, "фільм Слабошпицького - відчайдушно оригінальний кінотрюк".

В Європі "Плем'я" вже зібрало призи та відзнаки більшості великих кінофестивалів: Гран-прі каннського Тижня критики, Гран-прі фестивалю ім. Андрія Тарковського "Дзеркало", Гран-прі сербського фестивалю "Палич" та фестивалю "Золотий Абрикос" в Єревані. Остання нагорода "Племені" - Гран-прі кінофестивалю в Мотовун, Хорватія.

На міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні, який також пройде у вересні, "Плем'я" буде презентовано у програмі Pearls, фільм змагатиметься за приз глядацьких симпатій. Покази української стрічки пройшли в офіційних позаконкурсних програмах кінофестивалів у Карлових Варах (Чехія) та Локарно (Швейцарія).

У широкий прокат "Плем'я" виходить 11 вересня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.