Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

руйнація

24tv.ua

Середа, 10 вересня 2014, 10:27

Пам’ятник борцям за волю України зруйнували на Дрогобиччині

руйнація

У ніч на 9 вересня в с. Залокоть Дрогобицького району Львівської області невідомі зруйнували пам’ятник борцям за волю України та сотенному УПА М. Фризу. 

Про це повідомляє IA ZIK з посиланням на депутата районної ради Василя Паніва.

Правоохоронці за цим фактом проводять розслідування. Пам’ятник було споруджено 2002 року.

Довідка. Нагадаємо, що 24 жовтня 1914 року дві сотні вояків під проводом Дмитра Вітовського вступили у завзятий бій на горі Кобилі, що поблизу с.Залокоть, проти переважаючих російських сил та вистояли на своїй позиції, хоч австрійські відділи давно відступили з поля бою. Сотня Д. Вітовського мала в цьому бою значні втрати –16 Січових стрільців залишились навічно лежати в карпатській землі. Мешканці Залокотя та Опаки доглядають за могилами героїв, на пожертви громади споруджено каплицю.

У ці дні Дрогобиччина готується до відзначення 100-річчя бою Січових Стрільців на горі Кобила та 100-річчя з дня народження сотника УПА Миколи Фриза. Очолив цю роботу оргкомітет, затверджений на сесії райради.

В Залокоті в 2002 році був встановлений пам’ятний знак борцям за волю України та сотенному УПА М. Фризу, а в 2004 році односельчани встановили пам’ятний знак членам родини Сидорак, які були вбиті у власній хаті енкаведистами в 1945 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.