Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

inpress.ua

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 11:50

Щорічно з України хоче емігрувати кожен п'ятий

Щорічно 21% українців хоче залишити Україну, але ця статистика не така висока, як в Польщі, Угорщині та Словаччині, де відсоток еміграції вище.

Про це вчора, 16 жовтня, на науково-практичному семінарі повідомив Ярослав Музичко, депутат Львівської міськради, голова депутатської комісії з питань культури. 

«Ми маємо справу з глобалізаційними процесами, які відбуваються у всьому світі, наша держава може мати певний вплив на врегулювання цього процесу, але сьогодні, з огляду на економічні соціальні та політичні чинники ці процеси регулювати надзвичайно складно. Тому основним завданням є проаналізувати ситуацію, яка існує, зробити певні висновки і зрозуміти певні механізми, які б дали можливість використати всі плюси від трудової міграції» - говорить Музичко.

За словами депутата, трудова міграція має також позитиви, оскільки загальна сума переказів у 2012 році перевищувала 430 мільярдів доларів, з яких 6,5 мільярдів було переказано в Україну. До слова, Нацбанк наводить інші дані, - 7,5 мільярдів доларів, що дає 4% ВВП України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.