Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

федорова, 28

zmij27.blogspot.com

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 14:19

Суд скасував ухвали Львівської міськради, які могли призвести до знищення юдейських пам'яток

федорова, 28

Львівський Апеляційний Господарський суд визнав недійсними дві ухвали Львівської міськради щодо виставлення на продаж земельної ділянки по вулиці Федорова, 28.

Про це у своєму Facebook написав директор Наукового центру Петрякової та єврейської громади м. Львова «Турей Загав» Мейлах Шейхет.

"Вказаними ухвалами передбачалось використання вказаних земельних ділянок в юдейській дільниці "Історичного центру Львова" Всесвітньої культурної спадщини під наглядом ЮНЕСКО, чим передбачалось знищення культурної спадщини в тих ділянках разом з будинком стародавньої єшиви по вул.Федорова. 28", зазначив Шейхет.

За словами Шейхета, під загрозою знищення опинились рештки синагоги "Турей Загав", Микви, численні археологічні ціності юдейської дільниці, зупинені солярізація вікон сусідніх житлових будинків, оглядовість Микви та знайдених археологами об'єктів історико-культурної спадщини.

"Висновки суду щодо перевищення Львівською міською радою повноважень важливе для розуміння що Львівська міська рада діє по поняттях, а не за Законодавством і Міжнародними Угодами України", написав Мейлах Шейхет.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.