Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Роман Скиба

dovidka.if.ua

Четвер, 25 грудня 2014, 18:31

Видавець Скиби відмовився від грошової нагороди

Роман Скиба

Видавництво "Апріорі" відмовилося від грошового призу через заяви ВО "Свобода" щодо поета Романа Скиби.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Після сьогоднішнього засідання сесії ЛМР на ім’я міського голови Львова та управління культури міста надійшов лист від видавництва «Апріорі», у якому висловлено позицію щодо ситуації, яка склалась після перемоги одного з книговидавничих проектів видавництва у конкурсі на підтримку україномовного книговидання.

«Дитяча книга «Кожному по скибці» була видана нами у 2013 році, задовго до Революції гідності, і вона є продуктом діяльності не лише автора віршів, алей насамперед ілюстратора Ольги Кваші та цілої низки інших особі.

Грошову винагороду, присуджену видавництву за цей проект, ми не планували надавати автору віршів Р. Скибі чи комусь іншому, натомість мали намір використати для підготовки та видання у 2015 році інших якісних книг, зокрема «Спогади бійців УПА» та «Біографія І. Франка» у редакції Р. Горака.

Звертаємо також Вашу увагу, що працівники видавництва беруть активну участь у заходах з підтримки учасників АТО та надають посильну матеріальну допомогу, зокрема, шляхом реалізації проекту «Читацький батальйон».

Водночас, враховуючи напружену і конфліктну ситуацію, що склалась з оцінкою політичної позиції Р. Скиби, та небажання депутатського корпусу міської ради дозволити надання грошової допомоги за проект до якого він причетний, прагнемо повідомити, що ПП «Видавництво «Апріорі» відмовляється від грошової винагороди у розмірі 21 тис. грн.. присудженій нам як призове місце у номінації «Дитяча література».

Сподіваємось, що зекономлені кошти будуть використані в тому числі для допомоги учасникам АТО та їхнім родинам.

Користуючись нагодою, хочемо висловити вдячність членам міської конкурсної комісії за високу оцінку наших видань та висловити запевнення у тому, що видавництво «Апріорі» і надалі забезпечуватиме книжковий ринок Львова та України якісною книжковою продукцією», - йдеться у листі видавництва.

Нагадаємо, ВО "Свобода" вимагає виключити з переліку переможців конкурсу книговидавничих проектів, які отримають фінансову підтримку від Львівської міської ради, книги авторства Романа Скиби.

Поет Роман Скиба є автором книжок для дітей — «Зайчик і дощик» (Ранок, 2006 р.), «Кожному по скибці» (Апріорі, 2007 р.), «Кольоровинки» (Грані — Т, 2008 р.), «Рибне місце» (Богдан, 2010 р.), «Перевіршики» (Богдан, 2010 р.), «Баламутинки» (Видавництво Старого Лева, 2011 р.). Один з авторів всеукраїнських дитячих видань «Ангелятко» та «Ангеляткова наука».

Скиба є лауреатом конкурсу Гранослов, конкурсу Видавництво «Смолоскип», премія «Благовест» премія журналу Кур'єр Кривбасу, премія дитячого журналу «Соняшник» — «Найбільшій дитині 1998 року», премія арт-клубу «OsтаNNя барикада» і Мистецького агентства «ЧУММА» — «Поету в законі» премія фестивалю-конкурсу Просто так (2008 р.).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.