Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шкільна їдальня

testuvannya.com.ua

Середа, 4 лютого 2015, 16:03

Громадська організація хоче самостійно визначати постачальників продуктів у шкільні їдальні

шкільна їдальня

ГО «Пліч-о-пліч заради майбутнього» розпочинає рух за те, щоб шкільні батьківські ради та адміністрації шкіл самостійно визначали постачальників продуктів харчування для їдалень.

Про це представники ГО повідомила на прес-конференції, передає кореспондент Варіантів.

У зв'язку з тим, що харчування школяра має бути збалансованим, корисним та ситним, його ціна зросла майже вдвічі з початку лютого - 9 гривень 40 копійок, згідно з повідомленням міським управлінням освіти.

Значна частина батьків дуже часто нарікає на якість харчування. В окремих випадках батьки задоволені якістю харчування. Сьогодні у Львові існує централізована тендерна система закупівлі продуктів для шкільних їдалень:

«Ми вважаємо, що така система є неефективною і потенційно, як будь яка централізована система має елементи непрозорості» - зазначає один з членів ГО «Пліч-о-пліч заради майбутнього» Олена Пономарева.

Відповідно скарги і нарікання на якість продуктів будуть мати конкретного адресата під час безпосереднього контакту. Тому, громадські організації будуть звертатися до адміністрації шкіл, батьківських комітетів і громадських об'єднань, які займаються освітніми програмами, будуть збиратися підписи, та переконання для міської влади Львова, аби впровадити їхню ініціативу.

Спілкуючись з батьками, які підтримали цю ідею,адміністраціями районів і шкіл, які напряму закуповують продукцію у виробників стало ясно, що під час прямої закупівлі можна дешевше купити якісні продукти.

«Наша ініціатива відкидає фірми-паразити так званих посередників, які закладають свою «долю» у закупівлю продукції» - додала Олена Пономарева.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.