Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

s42.radikal.ru

Четвер, 28 червня 2012, 09:20

В Україні розпочалися жнива - 13 областей намолотили 805 тис. т зерна

В Україні 13 областей розпочали жнива ранніх зернових культур і намолотили уже 805 тис. т зерна нового врожаю. Про це повідомив департамент інформації та комунікації з громадськістю секретаріату КМУ.

«Сьогодні збирання ранніх зернових культур розпочалося в 13 областях Півдня та Центру України. Скошено майже півмільйона гектарів зернових культур, намолочено 805 тисяч тонн зерна нового врожаю, з них ячменю – 387 тисяч тонн, пшениці – 383 тисяч тонн, гороху – 36 тисяч тонн», – повідомив Глава Уряду, зазначивши, що це непоганий почин і потрібно не втрачати і темпів, і якості.

У північних і західних регіонах стан ранніх зернових культур переважно добрий та задовільний і на багатьох площах очікується врожайність зерна на рівні минулого року.

Регіони прогнозують, що валовий збір зерна буде цілком достатній, щоб повністю задовольнити внутрішні потреби та продовольчу безпеку держави, а також експортний потенціал держави.

Через спекотну погоду хліба доспіли на два тижні раніше, ніж у минулі роки, тому жнива стартували раніше. Однак, фахівці сільського господарства дають достатньо оптимістичні прогнози стосовно врожаю-2012.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.