Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Мусій

Вівторок, 16 червня 2015, 15:57

Ситуація в системі охорони здоров’я поліпшиться лише після системних змін, - Олег Мусій

Олег Мусій

Сьогодні немає жодного проекту закону МОЗ у парламенті, які б змінювали ситуацію.

 Про це повідомила прес-служба Львівської територіальної організації партії «Солідарність» Блок Петра Порошека.

Як повідомив член фракції «Блок Петра Порошенка», заступник Голови Комітету ВРУ з питань охорони здоров’я Олег Мусій, після перемоги Майдану у країні так і не відбулося системних змін, особливо в охороні здоров’я, де сьогодні немає жодного проекту закону МОЗ у парламенті, які б змінювали ситуацію.

«Натомість два комітети ВРУ (антикорупційний і охорони здоров’я) визнали незадовільною діяльність міністерства через зрив державних закупівель медикаментів, бездіяльність у боротьбі з корупцією, у вирішенні питань, які стоять перед міністерством, непрозору кадрову політику», - зазначив Олег Мусій.

За його словами, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк перед виборами до парламенту запевняв, що заступники міністрів за квотами більше не призначатимуться.

«Натомість ми бачимо, що нічого не змінилося – за другого приходу Арсенія Яценюка відбувається те ж саме, заступники слухають партійних босів, а не міністрів. Масштаби корупції і зловживань не зменшилися», - зазначив народний депутат.

Коментуючи тему здійснення закупівель ліків через міжнародні організації, Олег Мусій зазначив, що на стадії підготовки проекту закону особи (так звана тендерна мафія) не зацікавлені у створенні прозорих умов, перешкоджали усілякими способами його ухваленню.

«Однак була політична воля Президента України, він наполіг на негайному прийнятті і законопроект ухвалили ще в середині березня. Натомість КМУ і МОЗ України впродовж трьох місяців нічого не для того, щоб закон можна було реалізувати, по суті заблокували його, посилаючись на формальні причини», - сказав Олег Мусій.

На його переконання тендерну мафію можуть знищити прозорі правила.

«Необхідно було змінити закон про державні закупівлі, передбачивши в ньому статтю про особливості закупівель в охороні здоров’я. Про електронні закупівлі говорили два роки і тільки-тільки почали запроваджувати. Потрібно передбачити під час електронних торгів редукціон (можливість зменшення ціни) під час закупівель. Крім того, у законодавстві потрібно дозволити прямі закупівлі у виробників ліків без фірм-прокладок», - заявив Олег Мусій.

Також нардеп зазначив, що працює над пакетом законопроектів, які покликані змінити стан справ у галузі, частина з них уже зареєстровані.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.