Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

gorodok.lviv.ua

Середа, 4 липня 2012, 17:16

Один з найбільших українських овпенейрів «Fort.Missia» цього року відбудеться тільки в Польщі

Організатори фестивалю «Fort.Мissia» підтвердили інформацію про те, що фестиваль в Україні цього року не відбудеться, а тільки на території Польщі.

Причина цього – відсутність належної організаційної та фінансової підтримки в Україні. Затягування рішень з боку органів державної та місцевої влади, у свою чергу, унеможливило ефективний пошук комерційних спонсорів – йдеться у заяві МО «Дзиґа».

Організатори «Fort.Мissia» прийняли рішення краще не проводити українську частину фестивалю взагалі, аніж представляти неякісну програму.

Польська частина фестивалю «Fort.Мissia» відбудеться 21 липня 2012 р. на місці унікальних фортифікацій Першої світової війни - форті Borek, який знаходиться за кілометр від лінії кордону. У програмі фестивалю – виступ українських та польських виконавців.

«Минулого року ініціативу, організаційний та фінансовий внесок проведення фестивалю «Fort.Мissia» у Польщі взяло на себе Мистецьке об'єднання «Дзиґа». Цього ж року ми радіємо з того, що наші польські партнери змогли самостійно влаштувати фестиваль і дотримуємося своїх зобов'язань щодо участі українських музикантів. Також не може не тішити, що наш задум працює - транскордонна форма «ФортМісії» дозволяє підтримати ідею і зберегти сам фестиваль, незважаючи на тимчасові труднощі з українського чи польського боку» – коментує цю ситуацію Маркіян Іващишин, директор МО «Дзига».

Детальніша інформація про умови поїздки на фестиваль у Польщі – на сайті МО «Дзига».

Нагадаємо, фестиваль «Fort.Missia» відбувався щороку з 2009 року і представляв найновіше мистецтво на старих фортифікаціях напівзабутої війни: ленд-арт об'єкти, концерти українських та польських рок-зірок, експерименти з джазом, електронікою та сучасним мистецтвом, театральні дійства, літературні читання, вогняні шоу, покази фільмів, майстер-класи, гепенінги, відкриття нових фортифікацій та цілу купу атракцій. З 2011 р. фестиваль проводиться також на польській частині фортів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.