Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

земельні ділянки

business-tv.com.ua

Понеділок, 14 вересня 2015, 17:56

На Львівщині здають в оренду 258 земельних ділянок

земельні ділянки

На Львівщині інвесторам запропонують взяти в оренду понад 5,5 тис га сільськогосподарських земель.

Про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

У львівському Держгеокадастрі сформували 258 інвенстиційно-привабливих земельних ділянок загальною площею 5 554 га, які виставлять для продажу на правах оренди на земельних аукціонах.

Ділянки, що запропонують інвесторам, розташовані в усіх 20 районах Львівщини. Найбільшу кількість наділів планують віддати в оренду у Сокальському (36 ділянок), Жидачівському (31 ділянка), Бродівському (27 ділянок) та Золочівському (24 ділянки) районах.

Зазначимо, що цього року вже було продано права оренди на 54 земельні ділянки загальною площею 1358,6 га. Інвестори отримали землю в оренду на 14 років та використають її для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. До місцевих бюджетів надходитиме понад 2 млн грн орендної плати щорічно.

«Кошти за оренду державних сільськогосподарських земель, що сплачують інвестори, поповнюють місцеві бюджети. Завдяки проведенню аукціонів вдається суттєво збільшувати стартову ціну. Громади отримують додатковий ресурс, що спрямовується на фінансування програм розвитку територій», – зазначив начальник головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Нагадаємо, земельний аукціон на Львівщині відбудеться 15 вересня 2015 року. Також під час земельного аукціону, який проходив у червні цього року, вартість річної оренди ділянки у Золочівському районі зросла в 7 разів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.