Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

декларація про доходи

sfs.gov.ua

Четвер, 3 грудня 2015, 17:01

З наступного року у декларації про доходи вноситиметься менше даних

декларація про доходи

З 1 січня 2016 року запроваджується нова форма декларації про майновий стан і доходи.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДФС України.

Відтепер для зручності у новій декларації об’єднано звітність по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору.

Відтак, фізичні особи, які отримували доходи не від податкових агентів та іноземні доходи, визначають податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб та військовому збору в одній податковій звітності.

Також для спрощення та зменшення часу для заповнення декларації про доходи, її обсяг зменшено з 2 аркушів до 1, а кількість додатків – з 7 до 4.

Додатки заповнюються лише при отриманні доходів, які передбачають особливий розрахунок оподатковуваного доходу при: отриманні доходів від двох та більше податкових агентів; операціях з інвестиційними активами; отриманні іноземних доходів; визначенні оподатковуваного доходу від здійснення підприємницької та незалежної професійної діяльності.

Значна кількість інформації, яка раніше заповнювалась в додатках, буде відображатися у самій декларації. Зокрема, інформація про уповноважену особу.

Відомості щодо продажу майна відображаються в додатку без переліку самого майна, а інформація про отримані доходи та перелік майна, яке надається в оренду, відображається в декларації.

Одним з нововведень є те, що платник податків самостійно визначає свій статус: громадянин; особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність або підприємець, який перебуває на загальній системі.

Зазначимо, що за результатами 2015 року фізичні особи – підприємці, які перебувають на загальній системі подають декларацію про майновий стан і доходи до 10 лютого 2016 року, в якій разом з доходами від підприємницької діяльності декларують іноземні та інші доходи.

Особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, подають  декларацію про майновий стан і доходи за результатами 2015 року до 1 травня 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.